2020-05-29 12:40:35• hírek • Szatmár.ro

Új időpontot kapott a Tour de Tur: októberben szervezik az idei versenyt

Mint arról még az év elején tájékoztattuk olvasóinkat, a természetbarátok körében oly nagy népszerűségnek örvendő kerékpár- és futóverseny, a Tour de Tur, idén 15. alkalmához érkezik.

A szervező, az Erdélyi Kárpát Egyesület szatmárnémeti szervezete, még januárban a június 6-ai dátumot tűzte ki az esemény időpontjaként, viszont a márciusban életbelépő országos szükségállapot miatt beláthatatlan ideig halasztották a versenyt. „Törölni semmiképp sem szerettük volna az idei eseményt, ezért csak a halasztást jelentettük be, bíztunk benne, hogy lesz még lehetőség az idei évben, ennek megszervezésére” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Márk-Nagy János, az EKE vezetője.

A szervezők reményei úgy néz ki teljesülni fognak, hiszen június 1-jétől ismét megengedi a maximum 500 fős szabadtéri rendezvények, köztük a sportesemények, megszervezését a minisztérium, így újra számolni lehet a Tour de Tur idei kiírásának lebonyolításával is.

Márk-Nagy János elmondta, az eltervezett június 6-ai dátum már semmiképp nem jöhet szóba, hiszen túl rövid lenne az idő mindent előkészíteni, éppen ezért úgy döntöttek, október 17-ére tűzik ki a verseny új időpontját.

A versenykiírás, és szabályzat, melyről januári cikkünkben olvashattak, továbbra is érvényes, illetve az esetleges változtatásokról időben tájékoztatni fogják a jelentkezőket a verseny szervezői.

Márk-Nagy elmondta továbbá, hogy június 1-jétől újraindul a regisztráció, a versenyzők pedig egészen szeptember 30-áig élhetnek is a beiratkozás lehetőségével. Idén nem lesz helyszíni regisztráció, idén kizárólag azok állhatnak rajthoz, akik június 1. és szeptember 30. között interneten keresztül iratkoznak be.

A januárban meghirdetett, majd halasztásra ítélt versenyre mostanáig 50 személy iratkozott be, őket e-mailben fogják megkeresni a szervezők, tájékoztatva őket a következők felől. A már megejtett beiratkozást lehetőség van megtartani, illetve, amennyiben az októberi dátum nem megfelelő, a jövő évi eseményre átirányítani, illetve teljes egészében visszamondani; ez esetben a nevezési díj visszajár.

A további információkkal kapcsolatban érdemes elolvasni a Szatmár.ro, a versenykiírásról írt cikkét, illetve figyelni a szervezők által publikált információkat, úgy az esemény holnapján, mint a Facebook oldalon.

A versenyregisztrációs űrlapot IDE kattintva érhetik el az érdeklődők.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: